ToBeThea | Graphic Designer | Branding Design

PAKETNE STORITVE

LOGO DESIGN

Osnovni paket za izdelavo personaliziranega logotipa
500+ sodelovanje v dobi dveh tednov
 • POTEK DELA
 • Vprašalnik
 • Raziskava trga
 • Moodboard
 • Prezentacija dveh logotipov
 • Finalizacija izbranega logotipa

BRANDING DESIGN

Osnovni paket za izdelavo vizualne identitete tvojega podjetja
1300+ sodelovanje v dobi štirih tednov
 • POTEK DELA
 • Vprašalnik
 • Raziskava trga
 • Strategija branda
 • Moodboard
 • Prezentacija dveh brandingov
 • Finalizacija izbranega logotipa
 • Finalizacija ostalih grafičnih elementov
 • Izdelava priročnika CGP

MARKETING DESIGN

Osnovni paket za celostno obravnavo
1500+ sodelovanje v dobi šestih tednov ali več
 • POTEK DELA
 • Vprašalnik
 • Raziskava trga
 • Strategija branda
 • Moodboard
 • Prezentacija dveh brandingov
 • Finalizacija izbranega logotipa
 • Finalizacija ostalih grafičnih elementov
 • Izdelava priročnika CGP
 • Oblikovanje tiskovin

RAZLAGA POJMOV

Nisi čisto siguren/-na, kaj pomenijo nekateri pojmi v paketih?
Tukaj lahko morda najdeš odgovor na svoje vprašanje. Če ga ni, pa klikni na spodnji gumb in mi pošlji sporočilo. Z veseljem ti pomagam.

Ko začneva najino sodelovanje, ti najprej pošljem vprašalnik, preko katerega lažje in bolj poglobljeno spoznam tebe, tvoj posel in tvoj način poslovanja. Te informacije kasneje uporabim zato, da najdem tvojo posebnost, edinstvenost in unikatnost, ki jo nato prenesem v samo vizualno podobo tvoje blagovne znamke.
Dolžina vprašalnika se razlikuje glede na storitveni paket, ki ga izbereš. Povprečno potrebuješ približno 30 min do 2 uri, da ga izpolniš v celoti. Prednost vprašalnika je ta, da lahko odgovore vpisuješ v udobju svojega doma/podjetja, ob tistem času, ki ti najbolj odgovarja. Po želji, lahko vprašalnik izpolneva tudi ustno preko telefonskega ali video klica, v nekaterih primerih, pa se lahko dogovorimo tudi za sestanek v živo.

Ko mi pošlješ izpolnjen vprašalnik, ga skrbno preberem in si pripravim različne miselne vzorce. Nato delo nadaljujem na spletu, kjer poiščem podobna podjetja tvojemu. Ogledam si njihove vizualne podobe, način poslovanja, cene, način marketinga njihovih storitev/produktov ter jih primerjam s tvojimi. S pomočjo tvojih odgovorov in informacijami o konkurenci najdem tvojo drugačnost. Nekaj, po čemer lahko tvoje podjetje postane prepoznavno in se ločuje od drugih konkurentov.

Moodboard ali inspiracijska tabla, je kompozicija različnih fotografij, barvnih palet in tipografij, ki pričarajo nek določen občutek, čustva ali navdih. Običajno pripravim 2 ali 3 moodboard-e, ki so si med seboj različni. Služijo temu, da določimo osnovni stil tvojega brandinga in njegov jezik. Bo tvoj brand deloval romantično in nežno ali udarno in eksplozivno? Morda pisano in sladko ali elegantno in sofisticirano? Možnosti je ogromno, pomembno pa je, da izberemo tisto pravo. S pomočjo moodboarda pripravim paleto čustev in stilov, za katere menim, da bi tvojemu brandu prinašale največje koristi. Odločiš se za tisti moodboard, za katerega čutiš, da najbolje predstavlja tvojo blagovno znamko. Meni, pa bo izbrani moodboard služil, kot orodje za iskanje inspiracije pri nadaljnem oblikovanju vizualne podobe tvojega podjetja.

Na podlagi tvojh odgovorov iz vprašalnika in pregleda konkurence, pripravim osnovno strategijo tvojega branda. V to strategijo je zajeta določitev parametrov WHO, WHAT, WHY. To pomeni, da določimo, KAJ/KDO ste vi, kot podjetje; KAJ počnete/prodajate drugače, kot ostali in ZAKAJ je to pomembno. To so vprašanja,  na katere podjetjniki včasih težko odgovorijo, so pa nujno pomembna, zato, da pravilno pozicioniramo svoj brand ter, da znamo predstaviti njegovo drugačnost in unikatnost.
V strategijo je zajeta tudi določitev ciljne publike in idealne stranke ter osebnost tvoje blagovne znamke in njen jezik oz. način sporočanja/komunikacije s ciljno publiko.

Ko izbereva pravi moodboard, nastopi čas za izdelavo logotipa in vizualne identitete tvojega branda. Običajno pripravim dva predloga logotipa, ki ju nato predstavim v lični pdf prezentaciji. Prezentacija je sestavljena iz slik in teksta, s katerim opišem svoje razmišljanje za vsakim dizajnom. Logotip predstavim na različnih mockup-ih*, zato da si lažje predstavljaš, kako bi logotip (oz. dizajn branda) izgledal v resničnem življenju.

*Mock-up je posebna tehnika oblikovanja, s katero logotip grafično postavimo na različne 3D predmete, npr. na majico, na šalčko, avtomobil, nahrbnik …

Ko izbereš pravi logotip za svoje podjetje, jaz poskrbim še za vse ostale detajle. Logotip dodelam in sfiniširam tako, da je primeren za nadaljno rabo na spletu in na tiskovinah. Običajno so te spremembe navzven neopazne, so pa zelo pomembne, zato da logotip vedno deluje tako, kot si želimo in da v nadaljnih korakih ne pride do kakšnih neželjenih sprememb.
Z drugimi besedami: fonte spremenim v krivulje, določim pravilne proporce, določim barve, ki bodo delovale enotno tako na tisku, kot tudi na spletu, uredim krivulje tako, da optimiziram njihove sidrne točke ter logotip izvozim v vseh potrebnih formatih za nadaljno rabo (pdf, png, jpeg …) v CMYK in RGB zapisu.

Priročniki celostne grafične podobe pripravim v obliki pdf knjige, vsebuje pa vse pomembne elemente za pravilno rabo tvoje vizualne podobe podjetja. Priročnik je posebej priporočljiv za podjetja, ki vsebujejo več članov ekipe, ki tako ali drugače skrbijo za vizualni izgled podjetja. Pomemben je zato, da vsi dosledno upoštevajo pravilno rabo logotipa, načina komunikacije, pravilne odtenke barv in tipografij ter na tak način ohranjajo konsistentno podobo podjetja.
Odvisno od obsežnosti projekta, lahko Priročniki CGP vsebuje od 10 do 30 strani ali več.

Ne. Žal je vsak projekt popolnoma drugačen. Vsak podjetnik ima lastne potrebe in tudi različno željo po investiciji v vizualno podobo podjetja. Cene navedene v paketih, so zgolj okvirne, natančno pa jo lahko določimo šele po uvodni predstavitvi, v karatkem telefonskem pogovoru ali videoklicu. Izjemoma se lahko dogovorimo tudi za sestanek v živo.
Običajno, za svoje stranke pripravim dva različna paketa, ki se razlikujejo vsebinko in cenovno. Stranka se nato sama odloči, za kateri paket in višino investicije, se bo odločila.

Poleg vprašalnika, moodboarda in prezentacije, ki so del samega procesa oblikovanja logotipa, po koncu projekta prejmeš še:
– primarni logotip (pdf, png in jpg format) v barvni verziji in negativu
– ikono logotipa ali flavicon (pdf, png in jpg format) v barvni verziji in negativu

Odvisno od samega projekta in tvojih potreb, pa lahko prejmeš tudi:
– sekundarni logotip (pdf, png in jpg format) v barvni verziji in negativu
– tercialni logotip (pdf, png in jpg format) v barvni verziji in negativu
– logotip v črni in beli barvi

Primarni logotip: osnovni logotip, ki se najbolj pogosto uporablja. 
Sekundarni logotip: če je primarni logotip pokončne oblike, se pripravi še verzijo logotipa v ležeči obliki ali obratno. To je še posebej pomembno, ko logotip uporabljamo na tiskovinah ali grafikah različnih formatov, kjer včasih ne moremo uporabiti bodisi pokončnega bodisi ležečega logotipa.
Tericialni logotip: ko je osnovni logotip zelo kompleksen zaradi samega stila oblikovanja (npr. zahtevna vektorska ilustracija), se pripravi še tercialni logotip, ki se ga uporablja, ko mora biti logotip manjši od x višine. Zato, da logotip še vedno ostane prepoznaven, tudi ko je zelo majhen, se pripravi tercialni logotip
Ikona ali flavicon: to je del logotipa, ki se ga običajno uporabi za profilno sliko ali sličico na zavihku spletnega brskalnika. Ko je logotip sestavljen iz ikone in tipografije, se običajno uporabi samo ikono, včasih pa je potrebno logotip prilagoditi in izdelati nadgradnjo logotipa v ikono.

Prejmeš vse to, kar je navedeno v Logo Design paketu, poleg tega pa tudi:
– kratek in učinkovit opis podjetja (kdo smo, kaj počnemo in zakaj je to pomembno)
– avatar idealne stranke in določitev ciljne publike
– slogan
– dizajn osnovnih grafik (vizitke, dopisni listi, kuverte, mape …)
– CGP priročnik (med 10 in 30 strani)

Najbolje bo, da se pred začetkom natančno pogovorimo o tvojih potrebah in sestavimo tak paket, ki bo odgovarjal tvojemu načinu poslovanja. Nekatere podjetja ne potrebujejo vizitk in dopisnih listov, morda pa potrebujejo polepitev avtomobila ali promo majico. Paket je zelo prilagodljiv in z veseljem oblikujem samo tiste grafike, ki jih potrebuješ za dober štart novega branda! Ceno paketa in njegovo sestavo prilagodim glede na tvoje želje in potrebe.

Prejmeš vse to, kar je navedeno v Branding Design paketu z razliko, da oblikujemo še vse ostale grafike, ki jih potrebuješ za dober štart tvojega branda.
V to spada oblikovanje:
– promocijskih letakov,
– spletnih bannerjev,
– cenikov ali menijev,
– katalogov,
– usmerjevalnih tabel,
– grafike izložbenih oken,
– grafike za polepitev avtomobila,
– embalaže
– etiket
– voščilnic
– itd.

Pred začetkom dela, se natančno pogovorimo o tvojih željah in potrebah. Ceno paketa in njegovo sestavo prilagodim, glede na tvoje želje in potrebe. Cena 1500 eur NE vključuje vseh naštetih elementov.

Po uvodnem telefonskem klicu, kjer mi na kratko predstaviš svoje podjetje in način poslovanja, pripravim dva različna paketa, ki bi po mojem mnenju prinesla tvojemu poslu največjo korist. Odločiš se za tisti paket, ki ti bolje ustreza, nato pa pripravim predračun.

Pred pričetkom dela opraviš prvi del plačila, ki znaša 50% celotnega zneska. Preden ti pošljem finalizirane datoteke, pa opraviš še drugi del plačila, torej preostalih 50% zneska. V kolikor med samim procesom dela nastanejo še dodatni stroški, jih prištejemo k drugemu delu plačila.

V primeru, da se odločiš tudi za strategijo branda, pa je način plačila nekoliko drugačen. Znesek za izdelavo strategije branda, se obračuna s 100% avans plačilom. V tem primeru se v prvem plačilu obračuna 50% zneska za gračine storitve ter 100 % zneska za strategijo branda. Preden ti pošljem finalizirane datoteke, se opravi še ostalih 50% zneska za gračine storitve in vse morebitne stroške, ki so nastali tekom dela.

Plačilo se opravi preko nakazila na TRR.

Avans plačilo je nujno, zato da zaščitim svoje delo. Marsikdo si tekom oblikovanja projekta premisli ali prekine sodelovanje, zaradi neresnosti ali kakšnih drugih ovir, ki se mu pojavijo na poti. Tudi, če na koncu projekta ne dokončamo je prav, da imam vsaj del stroškov, že pokritih. Za strategijo branda zahtevam 100% avans plačilo zato, ker je sam proces dela tak, da ga drugače ne morem zaščiti. Enkrat, ko pošljem datoteke na tvoj mail, so že tvoje in jih lahko uporabiš.
Vsekakor, se bomo pred pričetkom dela dogovorili o vseh podrobnostih. Zelo mi je pomembno, da sva tako jaz, kot tudi ti, na koncu sodelovanja zadovoljna, zato bomo zagotovo našli tak način, ki bo ustrezal obema 😉

 

Seveda. Paketi služijo samo kot neka osnovna smernica za pregled cen in storitev. Preden se lotimo dela, se natančno pogovorimo in definiramo, kaj potrebuješ, kakšne so tvoje želje in kaj bi bilo najbolje za tvoje podjetje. Na podlagi teh informacij sestavim enega ali dva personalizirana paketa, samo zate. Ti pa si izbereš tistega, ki ti vsebinsko in cenovno bolj ustreza.

Specializirana sem posebej v oblikovanje logotipov in v dizajn branda. Pod to sicer spadajo tudi druge grafične storitve, kot so oblikovanje letakov, cenikov, roll-up plakatov, itd., vendar te storitve opravljam samo za tiste, ki sem jim predhodno oblikovala logotip ali vizualno podobo branda.

Če pa ti je  moj stil všeč in veš, da ti lahko pomagam, hkrati pa imaš vizualno podobo svojega podjetja že dodelano, me kontaktiraj. Morda najdemo način za skupno sodelovanje, ampak žal, nič še ne obljubim 🙂 Pomembno mi je, da tvoje podjetje začutim, da mi je tvoja podoba všeč in, da v njej vidim potencial. V vsakem primeru pa mi pošlji sporočilo. Morda je ravno tvoj projekt tisti, ki me bo tako navdušil, da ne bom mogla reči ne 😉

To zna biti problem 🙂
Oblikovanje je panoga, ki zahteva veliko umetniškega talenta, znanja, izkušenj in prakse. Pa ne samo to… Investirati je potrebno v kvalitetno opremo in drage programe, ki mi omogočajo, da sploh lahko delam in ustvarjam. Poleg tega, pa je pomembno, da na koncu dneva zaslužim dovolj, za dostojno in zdravo življenje. Vsem projektom, ki jih sprejem pod svoje okrilje, se posvetim z dušo in srcem. Zelo mi je pomembno, da vedno opravim svoje delo na najvišjem možnem nivoju in, da je ob koncu projekta visok nivo zadovoljstva, na obeh straneh. Vsaka stvar ima pač svojo ceno …

Verjamem pa, da je včasih težko začeti in pogosto se vedno zatakne ravno pri financah. Če ti je moj stil in način dela zelo všeč, če si želiš sodelovati z mano in verjameš, da ti lahko pomagam, nimaš pa dovolj sredstev za investicijo v branding, bom kljub vsemu vesela tvojega sporočila. Verjamem, da lahko tudi zate najdemo kakšno primerno rešitev 🙂 Če bom v tvoji ideji ali podjetju prepoznala nek potencial ali pa enostavno začutila, da si želim biti del tega procesa, sem prepričana, da bomo našli način, ki bo fer-fer tako zame, kot tudi zate. Zato ne odlašaj, in me kontaktiraj! 🙂

POGOSTA VPRAŠANJA

Nisi čisto siguren/-na, če ti je vse jasno?
Tukaj morda najdeš odgovor na svoje vprašanje. Če ga ni, pa klikni  na spodnji gumb in mi pošlji sporočilo. Z veseljem ti pomagam.