ToBeThea | Graphic Designer | Branding Design

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Morda že veš, da ostali oblikovalci in agencije zahtevajo predplačilo za začetek sodelovanja. Meni tak način dela nikakor ne ustreza, zato sem se odločila, da naročniku najprej ponudim brezplačno idejno skico, ki jo pripravim na podlagi vprašalnika. Tako naročnik vidi, kaj lahko pričakuje od mene, še preden se zaveže k prvemu plačilu.

Če ti idejna skica ni všeč, potem je to znak, da se verjetno nismo začutili na pravi način in morda nisem prava oblikovalka zate. V kolikor si kljub vsemu želiš sodelovanja z menoj, lahko ponovno izpolneš vprašalnik tako, da zapišeš bolj poglobljene odgovore ali pa nadaljuješ v paketu NADZORNIK in ti v tem primeru pripravim novo skico.

V tem primeru bo najbolje, da mi zaupaš svoje želje. V kolikor bom ocenila, da bodo tvoji komentarji pozitivno vplivali na dizajn predlagam, da nadaljujemo v paketu POGAJALEC. Če mi zaupaš pa se lahko odločiš tudi za paket AVANTURIST. V kolikor pa bom ocenila, da tvoji komentarji niso v skladu z mojo vizijo, pa verjetno pomeni, da nisem prava oblikovalka zate.

Seveda. V kolikor ti je po videni prezentaciji logotip popolnoma všeč, lahko nadaljujemo v paketu POGAJALEC, kar pomeni, da nam ostane samo še izvedba logotipa. Ostale korake lahko torej izpustimo.

Plačilo storitev poteka pred posameznim naslednjim korakom. Nakazilo se izvede preko računa na TRR.

Kar se mene tiče, lahko. Sicer pa je idejna skica moje delo in moja intelektualna lastnina, vse dokler ne odkupiš pravic za uporabo. V kolikor si poštena oseba, ki ceni delo drugih, lahko odkupiš pravice za idejno skico, logotip pa dokonča drug umetnik. V kolikor si nepošten in ne znaš ceniti kreativnosti, znanja, izkušenj in dela drugih ljudi, si lahko brezplačno skico tudi prilastiš. To me ne skrbi zaradi dveh stvari. Prva je ta, da le jaz lahko resnično zapeljem logotip v pravo smer, saj sem edina, ki v glavi drži vse podrobnosti in informacije glede nekega dizajna. Idejna skica je samo meglena senca tega, kar jaz vidim v mislih. Druga pa je ta, da noben pravi umetnik nebi gradil svoje umetnine po ideji drugega, ker umetnost pač ne deluje na tak način. Če se vseeno odloči za tak korak, po mojem mnenju išče samo zaslužek. Nekdo, ki dela zgolj zaradi zaslužka, pa v svoje delo ne more vnesti duše. Logotip brez duše je v mojih očeh slab logotip. Če tebi tak logotip vseeno ustreza, je to tvoj problem in jaz pri tem nimam nobenih zadržkov.

POGOSTA VPRAŠANJA

Nisi čisto siguren/-na, če ti je vse jasno?
Tukaj morda najdeš odgovor na svoje vprašanje. Če ga ni, pa klikni  na spodnji gumb in mi pošlji sporočilo. Z veseljem ti pomagam.

RAZLAGA POJMOV

Nisi čisto siguren/-na, kaj pomenijo nekateri pojmi v paketih?
Tukaj lahko morda najdeš odgovor na svoje vprašanje. Če ga ni, pa klikni na spodnji gumb in mi pošlji sporočilo. Z veseljem ti pomagam.

Ko začneva najino sodelovanje, ti najprej pošljem vprašalnik, preko katerega lažje in bolj poglobljeno spoznam tebe, tvoj posel in tvoj način poslovanja. Te informacije kasneje uporabim zato, da najdem tvojo posebnost, edinstvenost in unikatnost, ki jo nato prenesem v samo vizualno podobo tvoje blagovne znamke.
Za izpolnjevanje vprašalnika potrebuješ približno 30 min do 60 min, odvisno od tega, koliko se poglobiš. Približno enako časa porabiš tudi na sestanku z agencijo ali drugim oblikovalcev (včasih še več, če vključimo še pot, iskanje parkinga …). Prednost vprašalnika je ta, da lahko odgovore vpisuješ v udobju svojega doma/podjetja, ob tistem času, ki ti najbolj odgovarja. 

Moodboard ali inspiracijska tabla, je kompozicija različnih fotografij, barvnih palet in tipografij, ki pričarajo nek določen občutek, čustva ali navdih. Običajno pripravim 2 ali 3 moodboard-e, ki so si med seboj različni. Služijo temu, da določimo osnovni stil tvojega brandinga in njegov jezik. Bo tvoj brand deloval romantično in nežno ali udarno in eksplozivno? Morda pisano in sladko ali elegantno in sofisticirano? Možnosti je ogromno, pomembno pa je, da izberemo tisto pravo. S pomočjo moodboarda pripravim paleto čustev in stilov, za katere menim, da bi tvojemu brandu prinašale največje koristi. Odločiš se za tisti moodboard, za katerega čutiš, da najbolje predstavlja tvojo blagovno znamko. Meni, pa bo izbrani moodboard služil, kot orodje za iskanje inspiracije pri nadaljnem oblikovanju vizualne podobe tvojega podjetja.

Priročniki celostne grafične podobe pripravim v obliki pdf knjige, vsebuje pa vse pomembne elemente za pravilno rabo tvoje vizualne podobe podjetja. Priročnik je posebej priporočljiv za podjetja, ki vsebujejo več članov ekipe, ki tako ali drugače skrbijo za vizualni izgled podjetja. Pomemben je zato, da vsi dosledno upoštevajo pravilno rabo logotipa, načina komunikacije, pravilne odtenke barv in tipografij ter na tak način ohranjajo konsistentno podobo podjetja.
Odvisno od obsežnosti projekta, lahko Priročniki CGP vsebuje od 10 do 30 strani ali več.